Laadpunten elektrisch varen: kaart

Laadpunten voor elektrisch varen, waar vind je ze? Er zijn er meer dan zeshonderd in Nederland: snellaadpunten en jachthavens.

Het grote voordeel van elektrisch varen is dat er al heel veel laadpunten zijn in Nederland: vrijwel alle jachthavens die passanten verwelkomen, bieden immers ook walstroom aan. Dat maakt het plannen van een route tussen de laadpunten met je elektrische boot een stuk gemakkijker. Ook worden er steeds meer speciale laadpalenn voor boten gebouwd. Je vindt ze allemaal op inderstaande kaart.

 


 

Open de Waterkaart voor heel Nederland in een volledig venster

 

 

Laadpunten zoeken


 

Elektrisch varen

Elektrisch varen wordt snel populairder in Nederland. Daar is ook veel voor te zeggen: het vaart een stuk rustiger, stiller, goedkoper en is ook nog eens veel beter voor het milieu. De combinatie van batterijen (zwaar) en boten is ook heel logisch: je kunt op een boot de opgeslagen energie in een batterij heel effciënt gebruiken. Toch zijn er wel een aantal zaken waarop je moet letten bij de overstap naar elektrisch varen. Die hebben we hieronder voor je verzameld.

Laadpunten voor elektrisch varen in heel Nederland (kaart)

Waarom elektrisch varen?

Zo plan je een route (altijd een volle accu)

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de no-nonsense waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als zeevarende, watersporter, zwemmer, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Laat het weten, we horen graag van je!
 
Waterkaart Live gratis in je website

Meer weten?
Surfcheck / Waterkaart Live
Rijn en Schiekade 115 F
2311 AS Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net
 
Veelgestelde vragen

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad