Weerupdate: Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking

   Lees meer >>

 

Actueel

Image

De Jachthavengids voor Nederland

Nederland heeft meer dan 700 jachthavens. In de jachthavengids vind je ze allemaal, inclusief contactgegevens, en website. Handig geordend per provincie.


Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

Van plan om er deze zomer met de boot op uit te gaan? Of heb je altijd al gedroomd van het hebben van een eigen boot? In dat geval is het goed om te weten wanneer het nodig is om over een vaarbewijs te beschikken. In dit verhaal lees je er alles over.


Nieuw: de stroomatlas van de Noordzee

De uurverwachting van de stromingen in de Noordzee, een aanvulling op de HP33 stroomatlas in knopen en meters per seconde. In heldere kaarten per uur. Voor de komende twee dagen. Heel veel data die iedere dag opnieuw worden bijgewerkt.


Test: vliegen met een eFoil

We testen de nieuwe eFoil: een surfboard met een draagvleugel waarmee je over het water zoeft. Een sensationeel gevoel, als je eerst even goed oefent.


Zo werkt de vaarrouteplanner

Als je de Waterkaart Live app gebruikt, kun je zelf vaarroutes plannen en opslaan. Daarbij houdt de route rekening met de hoogte van bruggen (en sluizen) op je route. Het gebruik van de routeplanner is eenvoudig, op deze pagina leggen we uit hoe het werkt. De vaarrouteplann…Brug open? Gebruik de app en het gaat vanzelf

Goed nieuws voor wie door Noord-Holland vaart: vanaf nu kun je via Waterkaart Live automatisch brugopeningsverzoeken laten sturen. Zo wordt varen een stuk makkelijker en hoef je minder te wachten. Je hoeft alleen de Netwerk-AIS functie aan te schakelen. Zo werkt dat. In …


De getijcurve

Op de getijdenpagina vind je de voorspelling van het astronomische getij voor 91 plaatsen in Nederland. Daarnaast vind je hier ook de getijcurve, niet alleen met de astronomische verwachting, maar ook met de verwachte opzet. Daarin zijn dus de actuele verwachtingen voor wind en stroming meegenomen. En dat is echt goed: de curve met opzet levert veruit de betrouwbaarste benadering van de verwachte waterstand.

Het laatste nieuws

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

    Bekijk al het nieuws op de nieuwspagina >>

Keuze van de redactie

Windverwachting in knopen en beaufort

Vanaf vandaag vind je in de sectie weer de windverwachting voor de komende 40 uur. Vier keer per dag worden deze op basis van het Harmonie/Arome weermodel van het KNMI vervaardigd. We hebben kaarten met de windsnelheid in knopen en Beaufort. En een extra kaartenset toont ook de luchtdruk.

Nautische informatie

Havengids

De gegevens en locatie van meer dan zevenhonderd Nederlandse jachthavens, overzichtelijk geordend en makkelijk na te zoeken. Ook per provincie.

Waterstanden

Rijkswaterstaat beheert honderden waterhoogte meetstations in Nederland, hun actuele meetwaardes en de verwachting vind je op onze waterstandenpagina.

AIS scheepstracking

Er is weinig zo boeiend als de bewegingen van schepen in Nederland te volgen. Op de AIS-pagina achterhaal je welk schip je ziet.

ANWB Waterkaarten

Waterkaarten op papier

Digitale waterkaarten bieden ongekende mogelijkheden, maar wat als je toestel in het water valt? Het is slim om altijd een papieren backup achter de hand te hebben.

Zwemplekken

Waar kun je veilig zwemmen in Nederland? Het zwemwater in heel heel Nederland wordt doorlopend getest, de actuele stand van zaken vind je op onze pagina met zwemplekken.

Sluizen

Schuttijden en contactgegevens, en alles is up-to-date want de gegevens komen rechtstreeks uit de databases van Rijkswaterstaat.

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de no-nonsense waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als zeevarende, watersporter, zwemmer, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Laat het weten, we horen graag van je!
 
Waterkaart Live gratis in je website

Meer weten over Waterkaart Live?
Surfcheck / Waterkaart Live
Rijn en Schiekade 115 F
2311 AS Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net
 
Veelgestelde vragen

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad