Weersverwachtingen

Windverwachting Noordzee en binnenland

De windverwachting voor de Noordzee, Nederland, België en Luxemburg. Kaarten per uur, voor de komende 40 uur in knopen, Beaufort en luchtdruk. Bekijk vooral ook de detailkaarten van de Wadden, het IJsselmeer en de Friese Meren en voor Zeeland.

Stroomatlas Noordzee + Weersinvloeden

De uurverwachting van de stromingen in de Noordzee, in knopen en meters per seconde

UKMO Faxkaarten

De bekende faxkaarten van MetOffice, analyse en verwachtingen voor de komende dagen.

HiRLAM analyse en verwachting

De HiRLAM analysekaart en ECMWF-verwachtingkaarten voor de komende dagen, twee maal dagelijks door het KNMI.

DWD ICON analyse en verwachting

De Deutscher Wetterdienst levert uit zijn eigen ICON weermodel dagelijks fraaie analayse- en verwachtingskaarten, ook voor het Atlantische gebied.

ECMWF 850 hPa analyse Atlantische oceaan

De actuele ECMWF modeluitvoer van de luchtdrukverdeling op het 850 hectopascalniveau. Geeft een goede indruk van de grotere bewegingen van hoge- en lagedrukgebieden en windsnelheden.

Het actuele satellietbeeld

Het meest recente Meteosat 8 satellietbeeld van West-Europa en de actuele satellietfilm.

Synoptische analyse KNMI

De Synoptische analyse en modelbeoordeling door de dienstdoende KNMI meteoroloog. Bijzonder leerzame kost. Meerdere malen per dag bijgewerkt.

Pluimen Nederland

Weerpluimen met 14-daagse verwachtingen voor zeven locaties in Nederland, op basis van het ECMWF weermodel.

Actuele weerrapporten Nederland

Het actuele weer en de 24 uursverwachting voor meer dan 5000 plaatsen (klik)
 

Weerwaarschuwing

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.
 

Live maritieme waarnemingen

 

Weerbericht KNMI: Zonnige perioden, in het zuidoosten kans op een bui. Vrijdag warmer

Het actuele KNMI-weerbericht

Opgesteld op donderdag 08 juni 2023 om 12.02 uur


Waarschuwingen Er zijn geen waarschuwingen.


Vanmiddag schijnt in het noorden de zon volop. In het zuiden en oosten schijnt de zon ook geregeld, maar komen ook enkele wolken voor en daar kan plaatselijk een enkele regen- of onweersbui ontstaan. De maxima liggen tussen 16°C in het Waddengebied tot 27°C in het zuidoosten. De wind uit het noordoosten is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer meest vrij krachtig. Vanavond kan er in het zuiden en oosten eerst nog plaatselijk een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Elders is het zonnig en droog. De wind uit het noordoosten is boven land meest matig, langs de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig en aan de westkust soms krachtig, windkracht 6.


Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C plaatselijk in het noorden en 15°C in het zuiden. De wind uit het noordoosten is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig. Morgenochtend is het zonnig. Alleen in het noorden komt mogelijk wat meer bewolking voor. De wind komt uit het noordoosten en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Morgenmiddag begint zonnig. In de loop van de middag ontstaat er wat bewolking, maar er blijft ruimte voor de zon. In het midden en zuiden is er plaatselijk kans op een (onweers)bui. De middagtemperatuur ligt tussen 23°C op de Wadden en 30°C plaatselijk in het midden en zuiden. De wind uit het oosten is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en kan er eerst in het midden en zuiden plaatselijk nog een (onweers)bui voorkomen. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)Korte termijn: Warm tot zeer warm, met landinwaarts zomerse, in het zuidoosten soms tropische, temperaturen. Het blijft zonnig en op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden en oosten is er een kleine kans op een (onweers)bui. De kans op waarschuwingen blijft vooralsnog klein. Langjarig gemiddelde: 20.8°C (Bron: KNMI)

 

KNMI radar met windkracht

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de no-nonsense waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als zeevarende, watersporter, zwemmer, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Laat het weten, we horen graag van je!
 
Waterkaart Live gratis in je website

Meer weten?
Surfcheck / Waterkaart Live
Rijn en Schiekade 115 F
2311 AS Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net
 
Veelgestelde vragen

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad