Weersverwachtingen

Windverwachting Noordzee en binnenland

De windverwachting voor de Noordzee, Nederland, België en Luxemburg. Kaarten per uur, voor de komende 40 uur in knopen, Beaufort en luchtdruk. Bekijk vooral ook de detailkaarten van de Wadden, het IJsselmeer en de Friese Meren en voor Zeeland.

Stroomatlas Noordzee + Weersinvloeden

De uurverwachting van de stromingen in de Noordzee, in knopen en meters per seconde

UKMO Faxkaarten

De bekende faxkaarten van MetOffice, analyse en verwachtingen voor de komende dagen.

HiRLAM analyse en verwachting

De HiRLAM analysekaart en ECMWF-verwachtingkaarten voor de komende dagen, twee maal dagelijks door het KNMI.

DWD ICON analyse en verwachting

De Deutscher Wetterdienst levert uit zijn eigen ICON weermodel dagelijks fraaie analayse- en verwachtingskaarten, ook voor het Atlantische gebied.

ECMWF 850 hPa analyse Atlantische oceaan

De actuele ECMWF modeluitvoer van de luchtdrukverdeling op het 850 hectopascalniveau. Geeft een goede indruk van de grotere bewegingen van hoge- en lagedrukgebieden en windsnelheden.

Het actuele satellietbeeld

Het meest recente Meteosat 8 satellietbeeld van West-Europa en de actuele satellietfilm.

Synoptische analyse KNMI

De Synoptische analyse en modelbeoordeling door de dienstdoende KNMI meteoroloog. Bijzonder leerzame kost. Meerdere malen per dag bijgewerkt.

Pluimen Nederland

Weerpluimen met 14-daagse verwachtingen voor zeven locaties in Nederland, op basis van het ECMWF weermodel.

Weerwaarschuwing

Kans op onweersbuien, mogelijk met hagel en later ook zware windstoten

Verdeeld over het land komen enkele onweersbuien voor. Deze buien kunnen lokaal gepaard gaan met hagel en windstoten tot ca. 60 km/u. De buien trekken vrij snel noordoostwaarts over het land. Vanaf halverwege de avond kunnen in het westen van het land opnieuw onweersbuien voorkomen. Lokaal is er weer hagel mogelijk en er kunnen zeer lokaal zware windstoten optreden tot ca. 75 km/u. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, met lokale wateroverlast tot gevolg. De buien trekken later in de avond in noordwaartse richting via het Waddengebied weer de Noordzee op.
 

Live maritieme waarnemingen

 

Weerbericht KNMI: Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler

Het actuele KNMI-weerbericht

Opgesteld op zondag 09 mei 2021 om 13.30 uur


Zonnige perioden. Van het zuiden uit trekken enkele (onweers)buien over het land. Bij deze buien kan hagel voorkomen en lokaal zijn er windstoten tot ca. 60 km/u mogelijk. De meeste buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in Limburg. In de late avond trekken vanuit het zuiden opnieuw enkele zware onweersbuien over het westen van het land noordwaarts. Ook deze buien kunnen lokaal vergezeld gaan van hagel, veel neerslag in korte tijd en windstoten, zeer lokaal zijn zware windstoten mogelijk tot ca. 75 km/u. De zuidelijke wind is overwegend matig.


Aan het begin van de nacht naar maandag trekken de laatste onweersbuien weg uit het noordwestelijk kustgebied. De rest van de nacht zijn er in het westen wolkenvelden en daar kan er nog een enkele bui voorkomen, hierbij is nog steeds een klap onweer mogelijk. In de rest van het land komen er ook opklaringen voor en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot 16°C in Limburg. Er staat een matige zuid- tot zuidoostenwind.


Maandagochtend is het bewolkt en kan er lokaal een bui voorkomen. In de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, al blijft de kans op een enkele bui aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de kust tot lokaal nog 19°C langs de oostgrens. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, in de middag neemt de wind weer iets in kracht af. Korte termijn: Aanhoudend wisselvallig met temperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde (1991-2020). De dagelijkse neerslagkans neemt wel geleidelijk af naar 50%. (Bron: KNMI)

 

KNMI radar met windkracht

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de no-nonsense waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als zeevarende, watersporter, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Er kan heel veel. Laat het weten, we horen graag van je!
 
Waterkaart Live gratis in je website

Meer weten?
Surfcheck / Waterkaart Live
Molenstraat 1a
2316 TC Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad