Weersverwachtingen

Windverwachting Noordzee en binnenland

De windverwachting voor de Noordzee, Nederland, België en Luxemburg. Kaarten per uur, voor de komende 40 uur in knopen, Beaufort en luchtdruk. Bekijk vooral ook de detailkaarten van de Wadden, het IJsselmeer en de Friese Meren en voor Zeeland.

Stroomatlas Noordzee + Weersinvloeden

De uurverwachting van de stromingen in de Noordzee, in knopen en meters per seconde

UKMO Faxkaarten

De bekende faxkaarten van MetOffice, analyse en verwachtingen voor de komende dagen.

HiRLAM analyse en verwachting

De HiRLAM analysekaart en ECMWF-verwachtingkaarten voor de komende dagen, twee maal dagelijks door het KNMI.

DWD ICON analyse en verwachting

De Deutscher Wetterdienst levert uit zijn eigen ICON weermodel dagelijks fraaie analayse- en verwachtingskaarten, ook voor het Atlantische gebied.

ECMWF 850 hPa analyse Atlantische oceaan

De actuele ECMWF modeluitvoer van de luchtdrukverdeling op het 850 hectopascalniveau. Geeft een goede indruk van de grotere bewegingen van hoge- en lagedrukgebieden en windsnelheden.

Het actuele satellietbeeld

Het meest recente Meteosat 8 satellietbeeld van West-Europa en de actuele satellietfilm.

Synoptische analyse KNMI

De Synoptische analyse en modelbeoordeling door de dienstdoende KNMI meteoroloog. Bijzonder leerzame kost. Meerdere malen per dag bijgewerkt.

Pluimen Nederland

Weerpluimen met 14-daagse verwachtingen voor zeven locaties in Nederland, op basis van het ECMWF weermodel.

Actuele weerrapporten Nederland

Het actuele weer en de 24 uursverwachting voor meer dan 5000 plaatsen (klik)
 

Weerwaarschuwing

08/12/2023 10:07
 

Vanochtend in het noordoosten gladheid door sneeuw

Vooral in de provincies Groningen en Drenthe, mogelijk ook in Friesland, zijn de wegen plaatselijk glad door sneeuw. Op sommige plaatsen is er ca. 3 cm sneeuw gevallen. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid van het zuidwesten uit.
 

Live maritieme waarnemingen

 

Weerbericht KNMI: In het noordoosten vanochtend sneeuw. Verder grijs, soms motregen

Het actuele KNMI-weerbericht

Opgesteld: 08/12/2023 08. 19 uur


Waarschuwingen Vanochtend in het noordoosten gladheid door sneeuw (code geel)


Vanochtend sneeuwt het eerst nog in het noordoosten. Er is op sommige plaatsen ca. 3 cm gevallen, en dat levert plaatselijk gladde wegen op. Verder is het bewolkt en in de rest van het land valt af en toe motregen. In het westen is het plaatselijk mistig. De wind komt uit een zuidelijke richting en is overwegend matig. Vanmiddag is het bewolkt, grijs en hier en daar valt wat motregen. Ook kan het soms mistig zijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noordoosten tot 9°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en kan er plaatselijk een bui voorkomen. In het noordoosten is er kans op mist. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.


Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en later gaat het in het zuidwesten regenen. De wind komt uit het zuiden en wordt matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Morgenmiddag is het bewolkt en regent het overal. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidenwind neemt flink in kracht toe, naar matig tot vrij krachtig boven land en langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. In de Limburgse heuvels zijn later korte tijd windstoten tot 70 km/uur mogelijk. Morgenavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en blijft matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Langs de kust zijn zware windstoten van 75 km/uur mogelijk. (Bron: KNMI) Korte termijn: Zacht, bewolkt en perioden met regen. Zondag en maandag vrij veel wind. Vanaf donderdag meest droog en mogelijk kouder. De kans op waarschuwingen is na vandaag klein. Langjarig gemiddelde: 7. 1°C

 

KNMI radar met windkracht


 

KNMI radar met bliksem

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als nautische professional, watersporter, zwemmer, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Laat het weten, we horen graag van je!
 
Waterkaart Live gratis in je website

Meer weten over Waterkaart Live?
Surfcheck / Waterkaart Live
Rijn en Schiekade 115 F
2311 AS Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net
 
Veelgestelde vragen

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad