Weersverwachtingen

Windverwachting Noordzee en binnenland

De windverwachting voor de Noordzee, Nederland, België en Luxemburg. Kaarten per uur, voor de komende 40 uur in knopen, Beaufort en luchtdruk

UKMO Faxkaarten

De bekende faxkaarten van MetOffice, analyse en verwachtingen voor de komende dagen.

HiRLAM analyse en verwachting

De HiRLAM analysekaart en ECMWF-verwachtingkaarten voor de komende dagen, twee maal dagelijks door het KNMI.

DWD ICON analyse en verwachting

De Deutscher Wetterdienst levert uit zijn eigen ICON weermodel dagelijks fraaie analayse- en verwachtingskaarten, ook voor het Atlantische gebied.

ECMWF 850 hPa analyse Atlantische oceaan

De actuele ECMWF modeluitvoer van de luchtdrukverdeling op het 850 hectopascalniveau. Geeft een goede indruk van de grotere bewegingen van hoge- en lagedrukgebieden en windsnelheden.

Het actuele satellietbeeld

Het meest recente Meteosat 8 satellietbeeld van West-Europa en de actuele satellietfilm.

Synoptische analyse KNMI

De Synoptische analyse en modelbeoordeling door de dienstdoende KNMI meteoroloog. Bijzonder leerzame kost. Meerdere malen per dag bijgewerkt.

Pluimen Nederland

Weerpluimen met 14-daagse verwachtingen voor zeven locaties in Nederland, op basis van het ECMWF weermodel.

Weerwaarschuwing

Lokaal dichte mist

In Friesland komt lokaal dichte mist voor (minder dan 200 m zicht). De komende uren kan zich dit op meer plekken voor gaan doen. In de eerste helft van de ochtend lost de mist snel op.
 

Live maritieme waarnemingen

 

Weerbericht KNMI: Brede opklaringen en lokaal op mist. Overdag zonnig

Het actuele KNMI-weerbericht

Opgesteld op dinsdag 07 april 2020 om 01.17 uur


In het midden en westen is het nagenoeg onbewolkt. De bewolking die zich nu nog in het oosten bevindt trekt de komende uren oostwaarts weg. Het blijft droog. In het noorden is er op diverse plaatsen mist ontstaan, in de loop van de nacht kan dit zich ook zuidelijker voordoen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuidoosten tot 4°C in het westen en noordwesten. De wind is zwak en komt eerst uit westelijke richtingen, later wordt de wind veranderlijk.


Overdag lost de mist op, het laatste in het noordwestelijk kustgebied. Na het oplossen van de mist wordt het overal zonnig op wat sluierbewolking na. De maxima lopen uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuidoosten. De wind wordt oostelijk en is overwegend zwak, in de middag mogelijk matig. Langs de noordkust kan de wind in de middag vanaf het water komen.


In de nacht naar woensdag zijn er naast brede opklaringen ook enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het zuiden tot 7°C in het noorden. De wind is zwak en komt uit zuidoostelijke richtingen en wordt later in de nacht veranderlijk.Korte termijn: Perioden met zon, droog en maximumtemperaturen rond de 20 graden. In het weekeinde geleidelijk lagere temperaturen en kans op een bui. (Bron: KNMI)

Over de Waterkaart Live | Gids

Waterkaart Live is de no-nonsense waterwebsite en app van Nederland. Je vindt hier de belangrijkste gegevens die je als zeevarende, watersporter, waterliefhebber of meteo-geïnteresseerde nodig hebt. Snel en compleet.

Heb je goede ideeën of suggesties, wil je samenwerken of data hergebruiken? Er kan heel veel. Laat het weten, we horen graag van je!

Meer weten?
Surfcheck / Waterkaart Live
Molenstraat 1a
2316 TC Leiden
(+31) 071-2032041
Kvk: 61380431

post@waterkaart.net

Download Waterkaart Live
Waterkaart Live, app op de iPad
 
Download Waterkaart Live, de app voor Android   Download Waterkaart Live, de app voor iPhone en iPad