Boeien stichting Nautin op Waterkaart Live

Goed nieuws: de boeienposities van de Stichting Nautin zijn vanaf nu ook op Waterkaart Live te bekijken. Dit is hoe je deze kaartlaag aanzet.

Heel veel watersporters kennen de Stichting Nautin wel. Al jaren verzorgt de grote groep sportieve vrijwilligers van de stichting updates van de boeienposities in inmiddels heel Nederland, de Duitse Noordzee en Duitse Waddenzee. Want hoewel Rijkswaterstaat zelf ook zijn boeienbestanden constant bijwerkt, zijn de boeiposities van Nautin vaak nét wat actueler. Dat is met name in getijdenwateren als de Waddenzee van groot belang. Bij afwijkingen tussen de data van Nautin en die van Rijkswaterstaat is er overleg.

Waterkaart Live en Nautin
Per vandaag kun je dankzij de samenwerking tussen Nautin en Waterkaart Live de actuele boeienposities van Nautin nu ook op de Waterkaart opvragen. Klik op de menuknop linksboven en je kunt naar believen wisselen tussen de boeien van RWS en Nautin. Ook zul je spoedig diepteinformatie van- en links naar de uitstekende getijdenapp Quicktide van Nautin op de kaart gaan zien.

De boeienposities worden iedere nacht opgehaald bij de stichting en ververst, je bent dus gegarandeerd van de meest actuele informatie. In de komende maanden kun je deze boeien ook in de Android-app en iOS-app van Waterkaart Live verwachten.

Steun Nautin
De stichting Nautin werkt (natuurlijk) zonder winstoogmerk. Alle diensten van Nautin worden door vrijwilligers verzorgd en kosten van de stichting worden gedragen door donateurs en sponsoren. Ben je blij met de Nautinboeien op de kaart? Overweeg dan eens om donateur te worden, dat kan al voor € 15 per jaar. Doen!


Bekijk het zelf

Markerwadden: de boeien van Rijkswaterstaat vergeleken met Nautin

De Marker Wadden in januari 2021, vergelijking tussen de Rijkswaterstaatboeien en die van Nautin. Nautin toont de aanloopmarkering naar de haven al en de nieuwe uitbreiding van het werkgebied aan de Noord-Oostkant. Bekijk het zelf op de Waterkaart.

 

Written by Waterkaart Live on vrijdag januari 22, 2021

« Deel AIS data met Marinetraffic, Vesselfinder en AISHub Hoe kun je apps kopen via Google Play? »

Meer artikelen