Waterkaart Live app: veelgestelde vragen

We hebben Waterkaart Live zo logisch en helder als mogelijk opgezet, toch kan het altijd zijn dat je vragen hebt bij een bepaalde optie, of hoe de app werkt. We hebben de meestgestelde vragen in dit artikel opgenomen, misschien staat die van jou er ook bij!


1. Hoe kan ik de app opwaarderen?
Het opwaarderen van de app werkt net zoals die van andere apps, de betaling start in de app en loopt dan afhankelijk van je platform via een beveiligde verbinding met de App Store van Apple (iOS) of Google Play (Android). We hebben een handleiding voor beide systemen opgezet: lees Zo kun je opwaarderen in de Apple App Store, of Zo kun je opwaarderen in Google Play.


2. Ik kan niet inloggen op mijn account
Inloggen doe je met je gebruikersnaam en wachtwoord, je gebruikersnaam heb je ontvangen in de welkomst-e-mail toen je je registreerde. Probeer eventueel in te loggen via Waterkaart.net. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je deze via Waterkaart.net resetten. Weet je het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd niet meer? Dan kun je het beste een nieuwe account aanmaken. Als je dat doet in de app word je meteen ingelogd en kun je weer aan de slag.


3. Ik heb wel betaald maar kan niet inloggen
Voor de duidelijkheid: een Waterkaart Live account is een gratis dienst, of je de app hebt opgewaardeerd of niet maakt niet uit: je kunt er je geplande routes en de kenmerken van je schip mee bewaren en delen tussen meerdere apparaten en Waterkaart.net. Niets meer, niets minder, voor iedereen. Je Waterkaart Live-account heeft dus niets te maken met een betaling voor een upgrade. Heb je dus wel betaald maar kun je niet inloggen omdat je nog geen Waterkaart Live account hebt aangemaakt? Maak 'm dan even aan, vanuit de app, dan word je meteen ingelogd, of via Waterkaart.net.


4. Ok, maar ik heb dus betaald en geen pro-versie
Dat is vreemd. Kun je nog steeds de betaaloptie gebruiken? Druk er nog eens op, als je reeds hebt betaald krijg je de melding dat deze nieuwe opwaardering gratis is en word je app alsnog opgewaardeerd.

Lukt dat niet? Herstart je toestel en probeer het opnieuw. Nog steeds niet gelukt? Stuur het reçu dat je van Apple of van Google hebt gekregen even naar ons toe via post@waterkaart.net, dan kijken we er naar. We helpen je graag!


5. Ik heb een nieuwe telefoon, hoe kan ik mijn abonnement overzetten?
Je abonnement is gekoppeld aan je Google Account (Android) of Apple ID (iOS). Dus dat maakt het overzetten van je abonnement heel gemakkelijk: als hebt ingelogd met hetzelfde Google Account of Apple ID als op je vorige telefoon, dan wordt de app bij de eerste start op je nieuwe toestel automatisch al opgewaardeerd. Is dat om één of andere reden nog niet gebeurd dan kun je met een gerust hart opnieuw op de aankoopknop drukken Je app wordt dan gratis opnieuw opgewaardeerd.

Zo werkt dat natuurlijk ook op andere toestellen: heb je bijvoorbeeld naast je telefoon een tablet met dezelfde account dan is opwaarderen gratis. Let wel op: abonnementen op Android en iOS zijn niet uitwisselbaar. Heb je dus bijvoorbeeld een Android-toestel en een iPad, dan heb je twee abonnementen nodig. Eén voordeel: dat kost slechts € 4,99 per toestel, nog steeds heel weinig voor alles dat ermee krijgt.


6. Ik wil mijn abonnement opzeggen
Jammer dat je gaat, maar dat kan net zo makkelijk als een abonnement nemen. Je kunt je abonnement zelf beheren.
In iOS: doe je dat door de instellingen-app van je toestel te starten. Tik vervolgens op je naam (helemaal bovenaan de pagina) en daarna op de optie 'Abonnementen'.
In Android: open de pagina van Waterkaart Live in de Google Play store (via de app op je telefoon), daar vind je alle informatie over jouw actieve abonnement.


7. De informatie van deze brug of sluis klopt niet!
De informatie over de bedientijden van bruggen en sluizen in Nederland wordt opgesteld door talloze gemeentes, provincies, waterschappen en Rijkswaterstaat. Uiteindelijk wordt alles verzameld in de FIS (Fairway Information Services)-database (Vaarweginformatie) van Rijkswaterstaat. Soms weten instanties de weg niet naar RWS of vergeten ze bijgewerkte gegevens door te geven aan RWS. Zie je ergens een afwijking? Geef deze dan door aan het Nautisch Data Team van Rijkswaterstaat via het e-mailadres ndt@rws.nl. Dit team neemt dan contact op met de brugbeheerder en zal de gegevens bijwerken.

De gegevens op Waterkaart.net en daarmee in je Waterkaart Live app zijn rechtstreeks gekoppeld met de FIS-database van Rijkswaterstaat. Als de gegevens bij RWS zijn bijgewerkt, worden ze ook automatisch bijgewerkt in de app. Zo krijg je altijd de gegevens uit de ultieme bron van brug- en sluisinformatie in Nederland.


8. Ik heb een verbetering voor de basiskaart
De basiskaart in Waterkaart Live wordt geleverd door het Nederlandse Kadaster. Klopt er iets niet aan de kaart? Geef het dan door aan het Kadaster via Verbeterdekaart.nl Als het Kadaster de kaart aanpast, zal deze in Waterkaart Live meeveranderen.


9. Ik wil graag een bezienswaardigheid of mijn haven/bedrijf toevoegen aan de Waterkaart
Leuk, graag! Daarvoor kun je de optie 'Verbeter de kaart' in de app zelf gebruiken, dat doe je door op de ronde knop rechtsonder te drukken. Via de optie 'Verbeter de kaart' kun je objecten toevoegen.


10. Gibt es eine Deutsche Version / English version / une version Francaise?
Nein, leider nicht. Der Grund dafür ist, dass die Interface des Apps übersetzt werden kann, aber viele Informationen bleiben niederländisch, da die Datenquellen - Rijkswaterstaat, KNMI, Marine, Provinzen und Gemeinden - nur niederländischsprachige Informationen liefern. Eine teilweise ubersetzte App kann nur verwirrend sein. Deshalb ist die App nur auf Niederländisch verfügbar.

No Unfortunately not. The reason for this is that the interface of the app can be translated, but a lot of information will remain Dutch because the data sources - Rijkswaterstaat, KNMI, Royal Navy, provinces and municipalities - only supply Dutch-language information. Having a mixed language app can only be confusing. That is why the app is only available in Dutch.

Non. La raison en est que l'interface de l'application peut être traduite, mais beaucoup d'informations resteront en néerlandais car les sources de données - Rijkswaterstaat, KNMI, Koninklijke Marine, provinces et municipalités - ne fournissent que des informations en néerlandais. Avoir une application en plusieurs langues ne peut que prêter à confusion. C'est pourquoi l'application est disponible seulemenent en néerlandais.

 

Written by Waterkaart Live on dinsdag april 6, 2021

« Hoe kun je apps kopen via de App Store voor iOS? Verkeersborden en Vaarregels: handig spiekbriefje aan boord »

Meer artikelen