Hoe kun je apps kopen via de App Store voor iOS?

Als je de pro-versie van Waterkaart Live voor iOS na de proefperiode van 4 dagen wil opwaarderen kost je dat slechts € 9,99 per jaar. Maar hoe werkt op waarderen in de Apple App Store precies? Met dit stappenplan hebben je het binnen 5 minuten voor elkaar.

Deutsche Version 🇩🇪 | English version 🇬🇧

Opwaarderen is de moeite: je houdt permanent toegang tot de app en daarmee tot een waardevolle digitale gereedschapskist voor op het water. Maar hoe werkt het precies? Hier lees je hoe je opwaardeert voor Apple iOS-apparaten. Gebruik je een Android, lees dan deze gids.

Stap 1: Open de instellingen-app
Start daarvoor de algemene instellingen-app van je iPhone of iPad (dat grijze icoontje met tandwielen). Bovenaan zien je je eigen naam staan, samen met een foto. Klik daarop.

Stap 2: Open de betaalmethodes
In het volgende scherm klik je op de optie 'Betaling en verzending' (het eerste scherm). Daarna zie je het tweede scherm waar je op de optie 'Voeg betaalmethode toe' klikt. In het scherm dat je dan ziet (het tweede scherm) klik je op de betaalmnethode van je keuze.

Kies je voor iDeal, dan kun je daarna je bank selecteren en de betaalmethode instellen:

Dat is alles! Je kunt nu betalen in de App Store, of zoals bij Waterkaart Live, vanuit de app betalen via de in-app betaling. Want ook die loopt via de beveiligde omgeving van Apple.

LET OP: Delen met gezin zorgt dat je NIET met iDeal kunt betalen
Een belangrijke uitzondering is de optie 'Delen met gezin'. Als je het delen van apps met je gezin hebt aangeschakeld kun je alleen met Apple Pay, Creditcard, Paypal of betalen via je provider. Het is dan - om om onduidelijk redenen - niet mogelijk om met iDeal te betalen. Je ziet dan onderstaand scherm.

iDeal is dan niet te zien en ook niet te selecteren. Kies dan een andere betaalmethode, of haal een opwaardeerkaartje in de supermarkt of boekwinkel.

Wat altijd werkt: een prepaidkaart
Mocht je bovenstaande betaalmethoden niet willen gebruiken, dan is er nog een prima laatste optie: een prepaidkaart die je in tegenwoordig iedere supermarkt kunt kopen. Ze hangen in rekken bij de kassa's of achter de servicebalie en zijn vanaf € 10 verkrijgbaar. Ze zien er ongeveer zo uit:

De prepaidkaarten worden vergezeld door een duidelijke stap-voor-staphandleiding waarin je leest hoe je het tegoed van de kaart aan je Apple account toevoegt. Dat werkt heel eenvoudig: open de App Store - dus niet de instellingen-app - klik op je foto rechtsboven en dan de optie 'wissel cadeaubon of code in'. Het kan haast niet misgaan.

Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je het bedrag van de kaart gebruiken om apps te kopen of in-app betalingen te verrichten.Veel succes en plezier met je opgewaardeerde Waterkaart Live app!

 

Written by Waterkaart Live on dinsdag april 6, 2021

« Hoe kun je apps kopen via Google Play? Waterkaart Live app: veelgestelde vragen »

Meer artikelen