Hoe kun je apps kopen via Google Play?

Als je de pro-versie van Waterkaart Live voor Android vier dagen hebt gebruikt kun je de app opwaarderen om deze permanent te blijven gebruiken. Dat kost maar € 9,99 per jaar, maar hoe werkt dat opwaarderen precies? Gelukkig valt het in de praktijk reuze mee, met dit stappenplan hebben je het binnen 5 minuten voor elkaar.

Deutsche Version 🇩🇪 | English version 🇬🇧

Het opwaarderen van Waterkaart Live is beslist de moeite waard: je houdt permanent toegang tot de app en daarmee tot een waardevolle digitale gereedschapskist voor op het water. Maar hoe werkt het precies? Hier lees je hoe je opwaardeert voor Apple iOS-apparaten. Gebruik je een Apple apparaat met iOS, lees dan hier hoe je opwaardeert in de Apple App Store.


Stap 1: Start Google Play
Om apps te kunnen kopen, dus ook als je Waterkaart Live via de in-app betaling opwaardeert, is het nodig dat je een betaalmethode koppelt aan je Google-account. Dat kun je doen door eerst de Google Play app op te starten (dus niet Waterkaart Live, maar de app store van Android, Google Play dus).


Stap 2: Open het instellingenmenu
Als die app op je scherm staat zie je linksboven (bij de rode pijl in het eerste screenshot) een stel streepjes, druk je daarop dan komt het instellingenmenu tevoorschijn, zoals je in het tweede screenshot ziet. Midden in dat scherm staat de optie 'Betaalmethoden' - klik daarop om je betaalmethoden in te stellen.

Stap 3: Betaalopties
Als je op de optie betaalmethoden heb geklikt zie je onderstaand venster. In dit geval hebben we zowel een creditcard (de mastercard bovenaan) als Ideal als betaalmethode toegevoegd, dat zie je boven de streep.

Onder de streep zie je alle mogelijkheden die er zijn. Je kunt dus zowel iDeal instellen als een creditcard aan je account koppelen, of via je telefoonrekening betalen (in ons geval dus betalen via KPN/Telfort). Mocht je Paypal hebben dan zou je ook die account aan Google Play kunnen koppelen.

Je hoeft alleen de betaalmethode van je wens aan te tikken waarna je keurig door de instelprocedure wordt geleid. Daarna kun je apps heel gemakkelijk en veilig via Google Play betalen.

Problemen met iDeal en Google Play
Jammer genoeg lijken niet alle Nederlandse banken hun contacten met Google op orde te hebben waardoor het soms niet mogelijk is om met iDeal te betalen. Bankier je bij zo'n bank? Dan wordt dat duidelijk door Google Play aangegeven. Je kunt dan het beste even bellen met je bank om te vragen hoe dat zit, of een van de alternatieve betaalmethoden gebruiken.


Extra optie: tegoed kopen via iDeal
Als je goed kijkt, zie je onderaan dit lijstje de optie 'Google Play-tegoed kopen'. Mocht het niet lukken om je abonnement direct met iDeal te betalen, dan is dit ook zeker een goede optie: je koopt dan een tegoed voor €5, €10 of €20 (en zo voort) welke aan je Google Play account wordt toegevoegd. Dat kan wel met iDeal en werkt eigenlijk altijd. Is dat gebeurd dan kun je vanuit de app met dat tegoed alsnog je abonnement betalen.Wat altijd werkt: een prepaidkaart
Mocht je bovenstaande betaalmethoden niet willen gebruiken, dan is er nog een prima laatste optie: een prepaidkaart die je in tegenwoordig iedere supermarkt kunt kopen. Ze hangen in rekken bij de kassa's of achter de servicebalie en zijn vanaf € 10 verkrijgbaar. Ze zien er ongeveer zo uit:

De prepaidkaarten worden vergezeld door een duidelijke stap-voor-staphandleiding waarin je leest hoe je het tegoed van de kaart aan je Google Play account toevoegt (via de optie 'code inwisselen' uit het screenshot hierboven). Dat kan haast niet misgaan.

Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je het bedrag van de kaart gebruiken om apps te kopen of in-app betalingen te verrichten.Veel succes en plezier met je opgewaardeerde Waterkaart Live app!

 

Written by Waterkaart Live on maandag april 5, 2021

« Boeien stichting Nautin op Waterkaart Live Hoe kun je apps kopen via de App Store voor iOS? »

Meer artikelen