Friesland hoopt op een renaissance van de watersport

Buitenlandvakanties zitten er door de coronamaatregelen even niet meer in. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse watersportbranche die vurig hoopt dat de botenmarkt aantrekt en het watersportgevoel opleeft.

Niet meer vier keer per jaar op vakantie. Even niet meer die goedkope vlucht naar Bali boeken of Turkije, maar lekker weg in eigen land. Op een boot, dobberend op de Friese meren. De watersportbranche in Friesland hoopt dat Nederlanders dat gaan doen. Jachtmakelaars en botenbouwers zien door de coronacrisis bemoedigende signalen dat de markt voor boten, zeiljachten en sloepen aan het aantrekken is.

'Ik heb de afgelopen drie weken elke dag een boot verkocht. Heel wonderlijk. Dat is veel meer dan normaal', zegt Geert Wijma. Hij is directeur en eigenaar van Jachtwerf Heeg, die als enige de beroemde Randmeer-zeilboten maakt.

Vooral de tweedehandsboten gaan als warme broodjes over de toonbank deze weken. 'Die vraag is enorm toegenomen', aldus Wijma. Ook de nieuwbouw trekt aan en hij ziet dat booteigenaren hun boot veel eerder uit de winterstalling halen dan andere jaren. 'Veel klanten van ons hebben een zomerhuisje in Friesland of een ligplaats. Ze hebben nu veel tijd, het is mooi weer en dus wil iedereen zijn boot al in het water hebben.'

Lees verder op de website van Het Financieele Dagblad

 

Written by Waterkaart Live on donderdag mei 28, 2020

Deze zomer stewards bij de sluizen »

Meer artikelen