Visser vannacht overboord geslagen (en gevonden)

Een 21 jarige visser lag afgelopen nacht meer dan een uur in de Noordzee voordat hij werd gevonden. Na een zoekactie werd hij gevonden door een andere viskotter. De man was aanspreekbaar, maar zijn lichaamstemperatuur was gedaald. Aan boord kreeg hij hulp, steeg zijn temperatuur en uiteindelijk is de geredde visser met een helikopter naar Den Helder gebracht.

Dat meldt de Kustwacht vandaag, die bij de coördinatie van de zoekactie betrokken was en helikopters inzette. Ook de KNRM was bij de zoekactie betrokken.

Noodoproep
Iets voor 02:00 uur in de nacht deed een visserskotter een noodoproep met de mededeling dat een bemanningslid niet meer aan boord was. Bij de zoekactie werden door de Kustwacht twee helikopters en de KNRM-reddingboten van Den Helder en Terschelling ingezet. Ook werd omliggende scheepvaart in de buurt gewaarschuwd om uit te kijken naar de drenkeling. Dat laatste bleek dus effectief, want een andere vissersboot vond de man in het water. Zijn positie was toen ongeveer 90 nautisch mijl ten noordwesten van Den Helder.

Ziekenhuis
Aan boord van het visserschip kreeg de man hulp. Daarbij was er nauw contact met het Kustwachtcentrum en een dokter. De man kon aan boord zelf zijn familie inlichten over het incident. De geredde man werd van de visserskotter overgebracht naar de KNRM-boot Joke Dijkstra. Vanaf de Joke Dijkstra werd de man aan boord van de Kustwachthelikopter genomen en vervoerd naar Den Helder. De man is overgebracht naar het Gemini Ziekenhuis (Den Helder) voor verder onderzoek.

 

Written by Waterkaart Live on donderdag mei 28, 2020

« Vrijwel alle bruggen en sluizen weer open voor pleziervaart Hoe werkt schutten in een sluis? »

Meer artikelen