Alle Marrekrite aanlegplaatsen in Friesland

Misschien heb je het al gezien: we hebben nu alle Marrekrite aanlegplaatsen in Friesland aan Waterkaart Live toegevoegd. Zowel in de apps als de website.

Het recreatieschap Marrekrite is het samenwerkingsverband van de Friese provincie en gemeenten dat een groot netwerk van aanlegplaatsen en boeien onderhoudt. Dat doen ze op de waterrecreatie in de provincie te bevorderen, en dat doen ze blijkbaar goed, want de Marrekrite ligplaatsen zijn populair.

Op een Marrekrite-ligplaats mag je maximaal drie dagen gratis met de boot aanleggen. De ligplaatsen zijn doorgaans goed verzorgd en bieden faciliteiten als kampeerplekken en afvalcontainers.

Er zijn meer dan zeshonderd Marrekrite aanlegplaatsen in Friesland, je vind ze natuurlijk in je app. Klik de op de naam van de aanlegplaats om meer details te zien en in veel gevallen ook een foto, zodat je weet wat je te wachten staat.

Liever de ligplaatsen op deze website bekijken? Dat kan natuurlijk ook: alle Marrekrite aanlegplaatsen op de kaart, of zie de complete lijst met alle 628 aanlegplaatsen en de beschikbare faciliteiten. Klik op de naam van een aanlegplaats om alle details en het weerrapport te bekijken. Daar vindt je ook een overzicht van alle regels die gelden bij de aanlegplaatsen.

 

Written by Waterkaart Live on woensdag juni 24, 2020

« Hoe werkt schutten in een sluis? Hoe werkt het passeren van een beweegbare brug? »

Meer artikelen